NASA explica norii misteriosi care stralucesc noaptea

Posted by Ion Calalb | Etichete:


O ciudatenie rara a naturii este aparitia unor nori luminosi pe cerul noptii. Cel care studiaza fenomenul, specialistul NASA Matthew DeLand, spune ca el apare tot mai des in ultima vreme.

Norii luminosi se formeaza la o inaltime cuprinsa intre 80 si 85 km in atmosfera. Ei reflecta lumina Soarelui, mult timp dupa ce acesta apune, informeaza Space.

DeLand este specialist in atmosfera si lucreaza la centrul Goddard, apartinand NASA. Norii devin tot mai stralucitori in ultima perioada, a mai observat specialistul. El i-a studiat si din informatiile obtinute de sateliti inca din anul 1978. Norii de acest tip reflecta activitatea solara si sunt mai putini atunci cand Soarele are activitatea cea mai intensa.

Specialistul NASA afirma ca fenomenul poate fi si o urmare a prezentei tot mai intense a gazelor cu efect de sera in atmosfera. Acestia se formeaza atunci cand temperatura atinge la acea inaltime valoarea de -130 de grade Celsius. Ei sunt denumiti in limbajul de specialitate nori polari mezosferici.

0 comentarii:

loading...
loading...
Related Posts with Thumbnails