Alcoolul si femeile

Posted by Ion Calalb |

Stiu ca o sa spuneti ca nu-i nimica nou, dar eu totusi voi incerca sa aduc la cunostinta celor care nu iau in serios, si sa le dovedesc ca alcoolul nu te face mare.

Un "pahar" este in unele situatii bine-venit: la o iesire cu prietenii, incadrul unei cine romantice sau la festivitati. Uneori, acest obicei riscasa devina dependenta, cu nenumarate efecte negative asupra organismului.

Studii recente relateaza ca femeile care consuma bauturi alcoolice inexces infrunta mai multe probleme sociale si de sanatate decat sexulopus.

Alcoolul si frumusetea
Alcoolul deshidrateaza pielea si decongestioneaza vasele de sange,astfel fata va avea un aspect neplacut, cu capilarele de pe obraji sinas sparte, cat si cele din retina. Consumul alcoolului incurajeazaconsumul de grasimi si prajeli si retine apa in tesuturi (ajuta laformarea celulitei).

Alcoolul si hormonii
Alcoolul poate impiedica functia de eliberare a glandelor hormonale sia tesuturilor, ducand la consecinte foarte grave.

Alcoolul si sarcina
Consumul moderat de alcool in timpul sarcinii nu are repercusiuni, darunii specialisti sunt de parere ca si un singur pahar reprezinta un riscmajor asupra sanatatii fatului.



Alcoolul si creierul feminin
Majoritatea femeilor care beau in exces au o mare predispozitie spreafectiuni ale creierului, fiind mai expuse la acest risc decat barbatii.

Alcoolul si predispozitia genetica spre anxietate
Cercetatorii au decoperit faptul ca femeile sunt predispuse genetic spreanxietate, in cazul consumului regulat de alcool.


Riscuri asupra sanatatii
Consumul de alcool inseamna o crestere de 30% a riscului aparitieicancerului la san, cirozei, atacului de cord si a multor alte afectiuni.

Alcoolul si avortul
Studiile indica faptul ca femeile care au facut un avort sunt cu 25%mai dispuse sa devina dependente de alcool decat cele care au avut osarcina normala.

Refuzul de a recunoaste dependenta
In America sunt aproximativ 12 milioane de femei dependente dealcool. Multe dintre acestea sunt jenate sa-si recunoasca dependenta.

Factorii genetici
Si pentru alcool exista predispozitii genetice, conform unor studiirecente.

Alcoolul si ciroza
Statisticile arata ca 35% dintre femei alcoolice decedeaza, rapuse de ciroza.



Si dupa toate cele spune mai sus : voi mai credeti ca alcoolul nu este chear asa de daunator?



0 comentarii:

loading...
loading...
Related Posts with Thumbnails